סוגרים חשבון?

כמה זמן בממוצע לוקח לגבות חוב בגין צ'קים חוזרים בהליך הוצל"פ? כמה תיקים של חייבים נסגרים בשנה הראשונה? מה יחס התיקים הפתוחים מול התיקים הנסגרים?

רכישת מוצר או שירות באמצעות צ'ק ללא כיסוי הינה עבירה על החוק וכל בעל עסק, המקבל צ'קים באופן קבוע, מודע לזכויות שלו. יחד עם זאת, כאשר מביטים מקרוב על גלגלי השיניים במערכת האכיפה, מבינים כי ארוכה היא הדרך לגביית חובות בגין צ'קים ללא כיסוי. 
 

 

חייבים סבלנות לגבות חובות מחייבים

חייבים בגין צ'קים חוזרים ("צ'ק ללא כיסוי" או "צ'ק מחולל") מהווים קרוב ל-30% מסך החייבים שנגדם נפתחים תיקים בהוצל"פ. כ-81% מהחייבים הינם חייבים פרטיים.

51% מבעלי התיקים הגיעו להסדר לסגירת חוב מוחלטת ואילו ל-49% עדיין יש תיקים עומדים בגין חובות שלא שולמו או לא שולמו במלואם. 

כ-26% בלבד סגרו את התיק נגדם עוד בשנה הראשונה לפתיחת התיק וזאת כשממוצע החוב של אותם תיקים עמד על 485,12 ₪. 

כ-36% מהחייבים סגרו את התיק רק בשנה השנייה. 

כ-88% מהחייבים סוגרים את התיק כנגדם במהלך 5 שנים מפתיחת התיק. 
דו"ח שפרסמה הרשות לאכיפה וגביה (2019) מלמד כי אחד מכל שני חייבים שהיו בתהליך פשיטת רגל, וקיבלו הפטר (לאחר סגירת חוב) חזרו להוצאה לפועל עם תיק אחד לפחות. 


דיגיטציה – האם המעבר למערכות מכוונות מקלות או מסבכות את התהליך עבורך?

תהליך הדיגיטציה הואץ בשנת 2019 והמשמעות הינה פתיחת תיקים וביצוע הליכים באמצעים מקוונים.  כשני שליש מן התיקים שנפתחו ב-2019 נפתחו וירטואלית, ורק 36% נפתחו בלשכות ההוצאה לפועל באופן פרונטלי. כמו כן, 91% מהבקשות הוגשו מרחוק. בנוסף לכך, בשנת 2019 החל פיילוט של הגשת בקשות מקוונות על-ידי חייבים באזור האישי. 


 

נציג שלנו ישמח ליצור קשר לפרטים והצעת מחיר

מלאו פרטיכם וניצור קשר בהקדם:

Articles

מאמרים נוספים לעיונכם: